Студентът Иван Бормалийски от Хисар е паднал днес с мотора си от над 20-метра височина. Младежът, който учи инженерство в Техническия университет в Габрово, е с опасност за живота, съобщава blitz.bg, по данни на близки на пострадалия.

Иван е транспортиран спешно в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, лекарите се борят за живота му.

Иван е с политравма, предполага се, че има счупване на черепа, счупен е единият му крак, има множество наранявания. Местните са потресени от инцидента.

Днес в ранния следобед Иван и негови приятели се черпели в къща в хисарския квартал „Момина баня”. След това е станало нещастието. По наша информация младежът е залитнал с мотора си от голямата кариера в квартала и е паднал от 20-метрова височина. Над кариерата се намира любимото място на хисарчани - Кръста, вероятно натам е отивал студентът. Там хората се разхождат през уикенда, младежи се качват да се веселят.

Иван е едно дете на родителите си, скоро се похвалил на приятели, че ще започва работа в Габрово, имал изгодно предложение. Всички в Хисар се молят момчето да оцелее и да оживее. Бащата Минчо Бормалийски по спешност заминал за болницата в Пловдив. Човекът днес бил на лов, докато чакал кучетата си да се приберат, е станал инцидентът, споделиха още потресени хисарчани.

През лятото Иван претърпя и друг инцидент. Група цигани вилня из центъра на Хисар. Малко ромче уринирало върху батут на приятел на Иван, той направил забележка. Възрастен ром, с който било детето и който пиел бира в близкото заведение, го цапардосал с халбата по главата. Подгонил студента през целия център. Тогава Иван също лежа в болница. Води се дело срещу циганите.