59-годишен е таксиметровият шофьор от известна русенска фирма, който бе открит мъртъв тази нощ в русенското село Николово. За инцидента потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в дунавския град старши комисар Теодор Атанасов.

Селото се намира на петнадесетина километра от Русе, и е известна вилна зона. Къщи тук имат доста богати и известни русенци, а в непосредствена близост се намира и курортната местност Лесопарк Липник.

Сигналът за убийството към Спешна помощ в Русе бил подаден в 4,35 часа в нощта срещу вторник. Пристигналият на място екип от медици само е констатирал смъртта на 59-годишния шофьор. Засега липсва канкретна информация и за жертвата, и за убиеца. Представителят на „Точните таксита” вероятно е извършвал превоз до селото.

Според непотвърдена информация на Би Ти Ви убиецът е бил наркозависим.

Интересното в случая е, че трупът на шофьора и таксито са били открити в задънена уличка, без изход. Тялото на жертвата лежало на около 50 метра от колата, с прободни рани, но и с кръв по главата. Според кметицата на Николово Марийка Генова, улица „Христо Ботев” е накрая на селото, не води на никъде, близо е до изхода към село Просена, граничи с поляната, близо до гробищата. Убийството е станало там, пред една от последните къщи.

Кметицата не смята, че убиецът е местен, тъй като в селото нямало криминално проявени лица или наркозависими.

Полицията извършила оглед на местопроизшествието. Жертвата има няколко прободни рани, но средството на престъплението все още не е уточнено. Засега няма и конкретни заподозрени за убийството, извършват се процесуално следствени действия.