Разходите по гордостта на предходния мандат – многофункционалната зала Колодрума, продължават да растат. Нови близо 150 000 лв. се готви да даде община Пловдив за доизкусуряването на обекта, след като обяви обществена поръчка за изграждане на система против натрупване на лед и сняг на покрива на залата.
Прогнозната максимална стойност на бъдещата система е 147 000 лв., които ще бъдат платени от бюджета на общината. Офертите на кандидатите ще бъдат класирани по два критерия с еднаква тежест – срок на изпълнение и цена.
След тържественото рязане на лентата в края на август това не е първият допълнителен разход по Колодрума. В петък в общината бяха отворени офертите за изпълнител на услугата поддръжка и профилактика на изградената система за отопление и климатизация. За тази дейност общината ще брои други 25 000 лв.
Самата цена на залата е предмет на нескончаеми спорове между екипа на кмета Иван Тотев и опозицията. От Патриотичния фронт сезираха дори прокуратурата с твърдението, че залата струва над 60 млн. лв., докато градоначалникът повтаря, че цената й е 49,2 млн. лева./Марица.бг