За по-малко от десетина дни след падналата в Пловдив опустошителна градушка ОП "Градини и паркове" успя да възстанови атрактивните цветни пирамиди по главната улица и кошниците с красиви растения върху осветителните стълбове в централната пешеходна зона.


"Пораженията от бурята бяха големи. Наложи се да свалим кошниците и да засадим нови цветя, за да радват, както и досега пловдивчани и гостите на града", коментира директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.


В около 100-те висящи кошници, разположени на площад "Стефан Стамболов", Главната улица "Княз Александър I", площад "Римски стадион" и ул. "Райко Даскалов", популярна като "Малката главна", е засадена каскадна винка в различни цветове, от която се очаква буен растеж.


Разноцветно калибрахое, известно като близнак на петунията, градинарите избраха за пирамидите по Главната, около фонтана пред сградата на общината и "Стълбите на Каменица". Макар и крехко на вид, цветето се отличава с по-голяма издръжливост при бури, обясниха експерти в "Градини и паркове".