Треньорът на Милуоки Бъкс Джейсън Кид ще се подложи на операция и няма да води тима за неопределено време, обявиха от клуба от НБА. 42-годишният специалист е за втора година начело на „елените“ . Кид ще премине през медицинската процедура по-късно днес. В негово отсъствие начело на Милуоки ще бъде асистентът му Джо Прънти.

„Има доверие в качествата на Джо. Сигурен съм, че той ще се справи добре в мое отсъствие. Опитах да отложа операцията възможно най-дълго. След консултация с моя лекар стигнахме до заключение, че сега е най-удобният момент за извършване на процедурата“, заяви Кид.

Бившият гард има хронични болки в хълбока още от времето, когато беше активен баскетболист в НБА. Той имаше 19-годишна успешна кариера преди да стане треньор на Бруклин Нетс веднага, след като спря с баскетбола през 2013 г.

В първия си сезон начело на „мрежите“ той изведе тима до участие в плейофите. След това пое Милуоки и през миналия сезон класира тима за елиминационната фаза на НБА. Под негово ръководство Бъкс е единственият тим, който победи шампиона Голдън Стейт Уориърс през този сезон.