Още една родилка е издъхнала преди седмица в асеновградската болница, научи БЛИЦ от местни хора. Шефът на здравното заведение потвърди пред БЛИЦ зловещата новина. Младата жена е била само на 26 години, от Асеновград, това е било първо раждане. Планираното секцио е протекло нормално. Родило се е здраво момиченце. На другата сутрин обаче жената получава обилно кървене, което не е могло да бъде спряно по никакъв начин. 

Получила е ДИК синдром, кръвта и изобщо не е могла да се съсири. Това всъщност и синдрома ДИК, обясни пред БЛИЦ управителят на болницата д-р Иван Червенков. Той каза, че в борбата за спасението на младата жена са се включили водещи специалисти, използвана е супер модерна апаратура, но за жалост майката на бебето е издъхнала.

Припомняме, че днес стана ясно, че вчера от тромбемолия в същата болница е починала 37-годишна жена. Преди две години пък от същото заболяване в столична болница идъхна Преслава Първанова от Карлово. Съпругът и Юлиян и малката им дъщеричка Димана още чакат истината за смъртта на любимата съпруга и майка.