Френската модна къща „Шанел” направи бляскаво и екстравагантно модно ревю в Хавана. Това е поредното събитие в Куба, което може да се определи като „историческо” по пътя на страната към подобряване на отношенията със Запада и към демократизация, съобщава „Ройтерс”.

Ревюто премина през главните булеварди на Хавана. Основни акценти в него бяха бляскавите облекла, дългите коктейлни рокли и модели, пушещи пури. „Шанел” е първата голяма модна къща, която изнася подобно шоу. Специално за него на острова пристигнаха знаменитости като актрисата Тилда Суинтън и супермодела Жизел Бюндхен. Техните тоалети напомниха за елегантността на предреволюционна Куба, а някои от тях пристигнаха с ретро кабриолети. 

В събитието взе участие и 19-годишният внук на Фидел Кастро – Тони (на снимката по-долу), който печели овации като модел с външния си вид. „Чест е за всички кубинци това голямо събитие да се проведе тук”, каза младежът, за когото се твърди, че наследил атрактивната си външност от дядо си, който се славел като хубавец по време на революцията.Дизайнерът Карл Лагерфелд, който е част от компанията от 1983 година, се похвали с новата си сезонна круизна колекция, която била вдъхновена от „културното богатство и отварянето на Куба”.С ревюто на круизната колекция от „Шанел” обясняват, че се връщат към корените на линия, която първоначално е създадена за богати американци, които отдъхват по яхти и круизи в Карибско море, избягвайки зимната сивота на север.Събитието съвпада с друго историческо събитие – първия круиз от САЩ към Куба от 50 години насам.
 


Видео от събитието можете да видите тук: https://youtu.be/eg2_I9m8KNE

 

Източник: Блиц