За 12 февруари беше отложено делото срещу обвинения в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Искането е от страна на прокуратурата, която настоява за по- обстойна съдебно – медицинска експертиза на обвиняемия, който в края на миналата седмица получи инсулт. 

Делото ще се гледа от съда в Панагюрище, съобщи прокурор Пламен Пантев от Пазарджишката окръжна прокуратура. На днешното съдебно заседание, проведено безпрецедентно в болничната стая на Евстатиев в Пазарджик, той заяви, че не се съмнява в сегашната тройна съдебно – медицинска експертиза, но настоява за по- широк обхват на изследванията на обвиняемия.

Адвокатът на Иван Евстатиева Ташкена Колчева подчерта, че настоящата експертиза не е манипулирана, както твърдят жителите на Стрелча. Близо 100 граждани протестираха пред болницата с искане за оставането на Евстатиев в ареста. 

Според тях направената тройна медицинска експертиза, в която състоянието на обвиняемия е определено като много тежко, е изготвена под натиска на Евстатиев, който има влияние в Пазарджик. Адвокат Колчева беше освиркана от протестиращите. Те предупредиха, че ако Евстатиев бъде освободен от ареста ще сезират съда в Страсбург.