Автокъща в един от лъскавите столични квартали „Редута“ беше запазелна за втори път. Нападението станало в малките часове на сряда, а нападателите, които били двама избрали основно скъпите автомобили, пише Монитор.

Те срязали оргарадата, влезли в двора и залели лимузините със запалителна течност. Драснали им клечката и избягали. Четири коли, основно от марките БМВ и Ауди били напълно унищожени. Частично пострадали и два други автомобила, които обаче ще бъдат ремонтирани срещу солидно заплащане в сервиз. Приблизителната стойност на загубите е за около 75 хил. лева. 

„Събудиха ме около 2 часа през нощта, за да ми кажат, че е имало пожар в автокъщата. Пожарникарите вече бяха пристигнали, но колите горят бързо и от тях не беше останало почти нищо“, обясни пред „Монитор“ единия от собствениците на автокъщата Ивайло Филипов. Той обясни, че колите били без застраховка и това, което му оставало е да „пие една студена вода“. Надявам се обаче полицията да си свърпи работата.

Други интересен факт е, че предишните собственици на автокъщата си събрали колите и напуснали след подобно нападение. Колите им отново били опожарени. Мъжете, които били от Враца обаче се отказали да живеят и работят под угрозата за пореден пожар и напуснали обекта. Така Филипов и неговия съдружник наели плаца и подредили автомобилите си там. Те работели точно два месеца и половина преди да ги сполети същата съдба като на предишните собственици. 

„Нямаме врагове, нито пък се занимаваме с мръсен бизнес. Предполагаме, че тук не става въпрос и за конкуренция. Най-вероятно има апетити към имота, но от кого и към кого, нямаме представа“, изрази съмнение пред „Монитор“ Филипов. 

Полицията вече е започнала разследване, което към този момент се води срещи неизвестен извършител. Иззети са и записите от камерите, на които се виждат престъпниците. Те се издирват в момента. Предполага се обаче, че заподозрените са само изпълнители, които са изпълнили нечия поръчка.