Необходими продукти:
2 малки свински джолана с кожа
1 с.л. червен пипер
1 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
1 малко парче джинджифил
1 цяла необелена глава чесън
2 зърна карамфил
1 зърно звезден анасон
1 ч.л. кориандър на зърна
1 малка пръчка канела
Начин на приготвяне:
1. В купичка смесете червения пипер, олиото, солта и черния пипер. Намажете месото със сместа и го поставете в чугунен или глинен съд. Отстрани сложете чесъна и парчето джинджифил.
2. В марля завийте сухите подправки и завържете с конец. Сложете ги между месото.
3. Гответе джоланите на бавен огън за 2 часа, като периодично добавяте по малко вода. Преди сервиране отстранете всички подправки.
За улеснение може да сварите за 40 минути джоланите в тенджера под налягане на предния ден и само да ги запечете за 1 час преди сервиране.
за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете любимото си обновено списание "Рецепти за здраве"
Прочетете още
- 15:00 "Ако си на спирката – вдигни ръка" - как софиянци търсят решение на транспортната криза
- 20:00 Гонен от полицията автомобил вилня из ямболските улици ВИДЕО
- 21:29 Изписаха от болницата момчето, пострадало с тротинетка в Карлово
- 11:30 Статуя на Григор Димитров се появи в карловското село Дъбене ВИДЕО