Необходими продукти:
10 средно големи ябълки
1 лимон
100 мл готварска сметана
100 г захар
300 г орехови ядки
50 г краве масло
50 мл студена течна сметана
цейлонска канела на прах
Начин на приготвяне:
1. Отрежете капаче в горната част на всяка ябълка. Издълбайтее вътрешността и напръскайте плодовете обилно с лимонов сок, за да не се окислят и да не потъмнеят.
2. Смесете сметаната със захарта, ситно счуканите орехови ядки, малко канела и една ябълка, почистена и нарязана на малки кубчета.
3. Напълнете с малко от тази смес всяка ябълка, затворете я с капаче и отгоре сложете парченце масло.
4. Печете във фурна на 180 градуса. Преди да ги сервирате, ги полейте с течна сметана и ги поръсите с канела.
Прочетете още
- 07:59 Семейните фармацевти: какво налага затварянето на аптеки при кратко отсъствие на магистър-фармацевт?
- 09:00 Дръзка кражба! Мъж задигна колело посред бял ден СНИМКИ
- 10:00 Зрелищно северно сияние обагри небето над части от САЩ СНИМКИ
- 20:00 „Иде голяма война": От икона на Николай II потече миро, казват, че е плашещ знак