Пловдивският Окръжен съд остави в ареста Венцислав Караджов, който бе арестуван след убийството на родителите му Цветан и Божурка, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски". Това е поредното обжалване на мярката, днес мотивът на защитничката на Караджов адвокат Зоя Тошкова беше, че няма доказателства той е извършител на престъплението, в което е обвинен.

Срещу 45-годишния Венцислав Караджов е повдигнато обвинение, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил родителите си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел. Според прокуратурата има доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

Основен мотив за престъплението са имотни спорове и неразбирателство между сина и родителите.

За извършеното престъпление се предвижда лишаване от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че първоначално Караджов беше задържан и обвинен за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет. След огромен брой разпити на синът му също е повдигнато обвинение. Съпругата на Караджов Каля беше освободена след като беше задържана за кратко.