Окръжна прокуратура започна разследване за жесток побой в село Устина, при който е загинал един човек. Снощи двама мъже са пребили други двама, при което единият е починал. Вторият пострадал е настанен в болница с опасност за живота.  

По случая е започнало разследване за умишлено убийство. През нощта на 07 срещу 08.02.2016 г. двамата пострадали проникнали в селскостопански двор в близост до Устина. На мястото се намирали собственикът на фермата Георги К. на 46 г. и Димитър К. на 67 г., които ги спукали от бой.

Пострадалите са с неустановена до момента самоличност. В резултат на причинените на пострадалите телесни увреждания, единият е починал на мястото на инцидента, а другият е постъпил в болница.   

Двамата извършители са задържани от органите на полицията за срок от 24 часа. Наблюдаващият прокурор ще прецени спрямо кого какви обвинения да бъдат повдигнати.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, установяват се лица с отношение по случая с оглед провеждане на разпити. /Марица.бг