ДПС реши на най-високия си орган да ускори демонтажа на това управление. Този парламент е с изчерпан ресурс - този модел на управление е изчерпан. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев и заяви, че офертата към ГЕРБ да направят правителство на мнозинството с подкрепа от ДПС вече не важи.

За игрите с кворума Цонев заяви, че нямало такова нещо, а било инструмент на опозицията. "Ще се регистрираме и гласуваме когато има неща, които отговарят на управленската ни програма", заяви Цонев.

Депутатът от ДПС в линията на БСП яхна майките на деца с увреждания, които отдавна не са на улицата да протестират, но искал оставката на Валери Симеонов.

На въпрос дали иска оставката на Нено Димов и Емил Караниколов, Цонев заяв, че искат оставката на целия кабинет. "Искаме демонтаж на тази управленска коалиция, поредния бюджет, който ни представят няма да свърши работа. Искаме отиване на предсрочни избори", категоричен бе Цонев.

На въпрос дали се радва, че Веселин Марешки също е готов да се оттегли от регистрирането, Цонев заяви, че не може да го коментира, защото едно говорят, а друго правят.

"Няма алтернатива и това е най-големия проблем. Макар тази управленска коалиция да върви към провал, ние смятаме, че управление от същия тъп няма да доведе страната до никъде", допълни още депутатът от ДПС, като заяви, че вариант е можело експерти да кажат накъде да върви страната в следващите 10 години, да имало различни програми, но обща част, от която никой да не се отклонявал.

За социологическите проучвания, които показват при едни избори почти същия формат, Цонев заяви, че това хората можели да го кажат, а те са готови да продуцират дебат за промяна. "Този бюджет е предизборен и не отговаря на икономическата ситуация. Увеличават се разходите, ще се увеличи инфлацията.Този бюджет ще доведе до трети избори, които те няма да спечелят", заяви Цонев като визираше предстоящите местни, европейски, а според думите му бюджетът ще доведе и до предсрочни.