Окръжна прокуратура разследва досъдебно производство за извършено в к.к. „Слънчев бряг“ изнасилване на малолетно момиче. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

На 26 юли около 02.00 часа, след получен сигнал, разследващ полицай при РУП Несебър незабавно е започнал досъдебно производство срещу неизвестен извършител затова, че на същата дата в к.к.„Слънчев бряг“ в района на дискотека „Какао бийч“ се е съвкупил с лице от женски пол, като същата не е навършила 14 г. За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 10г. до 20г. По делото са налице доказателства затова, че пострадалата е била принудена към това със сила. 

До настоящия момент са разпитани пострадалата и други свидетели, чиито показания е преценено от разследващите, че имат отношение по случая. Иззет е ДНК материал за изследване, като е назначена и експертиза в тази насока. Извършен е подробен оглед на местопрестъплението, назначена и изготвена е и съдебно-медицинска експертиза. По досъдебното производство предстои анализ на събраните доказателства, като при налични такива предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице. 

За започналото наказателно производство е уведомена Апелативна прокуратура Бургас.