Убиецът на 15-годишната Симона Великова от Сливен - Димитър Иванов е признал вината си и ще бъде съден по съкратената процедура, пише 24 часа. Това означава, че присъдата ще бъде постановена в рамките на един ден.Делото срещу 28-годишния Иванов бе насрочено за днес в Окръжния съд в Сливен, но бе отложено заради неявяване на адвоката на родителите на жертвата.

Така процесът бе отложен за 15 септември. По решение на съда той ще протече при закрити врата, тъй като в обвинителния акт се съдържали интимни подробности от живота на 15-годишната Симона Великова.

Тинейджърката бе убита на 6 ноември м.г., в двора на търговската гимназия, където учела.

На Иванов са повдигнати 2 обвинения - за предумишлено убийство, извършено по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице.

По време на кървавата драма Димитър намушка още двама - училищната психоложка Стефка Султанова и Красимир Митков - познат на Симона.

Според приятелки на убитата тийнейджърка 28-годишният Димитър бил влюбен в Симона до лудост. Често й звънял по телефона, пишел й във фейсбук.

Дали момичето някога е отвърнало на чувствата му остава загадка, но според родителите на Симона двамата никога не са били гаджета.

Във фаталния 6 ноември Димитър многократно звънял и пускал есемеси на Симона, но тя не му отговорила. Тогава Димитър отишъл до училището и се опитал да влезе, но бил спрян от охраната. Междувременно продължил телефонната атака.

Симона не се е почувствала добре, помолила да излезе от час и една от приятелките й я е придружила до училищния психолог Султанова.

Двете заедно излезли навън, а Султанова се опитала да разговаря с Димитър.

Той обаче не бил на себе си, извадил нож намушкал психоложката корема. Когато жената се опитала да избяга, той нанесъл втори удар в гърба. След това се нахвърлил върху Симона, забивайки пет пъти острието на ножа в тялото на любимата си.

Междувременно дошли полицаи и Димитър хукнал към един от изходите на училищния двор. Тичайки намушкал с ножа сливналията Красимир Митков, най-вероятно повикан за помощ от Симона.

След клането Димитър направил опит за самоубийство, като стрелял в устата си с газов пистолет, но бързо се възстанови от травмата.

Близки на 28-годишния мъж го опиват като странен и затворен в себе си. Семейството му живеело в близкото до Сливен село Струпец и гледало животни. Преди 6-7 г. обаче се преместило във вилната зона Сотиря, която е на около 2-3 км. от града. Там живеела от известно време и Симона заедно с майка си.

Според бащата на Димитър - Генчо обаче, на 6 ноември синът му е бил повикан от Симона, която му била устроила клопка.