Украинецът, който е сочен за „мозък“ на атентата срещу Алексей Петров – Роман Логвиненко, поиска по-лека мярка за неотклонение, защото е болен от хепатит С. Това стана ясно днес в съда. Той поиска от Апелативния съд в София да излезе от ареста заради здравословните си проблеми. Съдиите обаче отложиха решението за мярката му за неотклонение за 16 февруари, съобщи Нова Телевизия.

До тогава Логвиненко трябва да отиде на лекар, който да установи точно какво му е здравословното състояние и дали то позволява да лежи в ареста. До следващата седмица трябва да бъдат и преведени от руски езикмедицинските епикризи, които той има към момента. Според тях той е болен от хепатит C и има проблеми с жлъчката.

На 29 октомври миналата година по бившия съветник в ДАНС и неговия шофьор беше стреляно с гранатомет. Благодарение на бронирания автомобил, бившата барета се измъкна без наранявания, а щетите бяха само материални.

След атентата Петров заяви, че сигурно е станала грешка, но малко след това обяви награда от 100 000 долара за залавянето на атентаторите.

Украинецът Логвиненко беше арестуван на 31 януари при влизането му в страната от Румъния, като след това прокуратурата го посочи като поръчител на покушението срещу Алексей Петров.

Според разследващите, други двама украински граждани, Артьом Темпинский и Максим Чорний, са стреляли с гранатомети по колата на бившата барета, а Йевен Балков е бил помагач. Темпинский, Чорний и Балков са обявени за международно издирване. /Марица.бг