Столичната адвокатка Валентина Каменарска, която бе нападната в кантората си от свой клиент, изригна с нов гневен пост в социалната мрежа. Младата жена, която стана жертва на малтретиране и опита за изнасилване, съобщи, че според експертизата нападателят й Евгени Костов е невменяем и не е разбирал значението на постъпката си.

Според нея обаче той напълно е осъзнавал действията си  - той е планирал нападението, изчакал е подходящия момент и  помещение, носи си презервативи, прави фиктивни консултации, изхвърля доказателствата в тоалетната, заключва вратата...
Каменарска изразява опасенията си, че скоро Евгени Костов ще бъде пуснат от психиатрията, в която се намира, след като първоначално беше задържан, а след това съдът му наложи постоянен арест. „Сега Евгени Костов може да изнасилва, убива и да извършва каквото си пожелае, без да може да бъде наказан”, гневи се тя в мрежата.
 
Ето и пълния текст на коментара й:

Е, по моя случай има развитие. Нападателят ми Евгени Костов е прието от извършена в досъдебното производство експертиза, че е невменяем. Т.е не е разбирал свойството и значението на постъпката си. Когато аз учех наказателно право, това означаваше,че не разбира нито, че извършва общественоопасно деяние, нито, че обществото би дало отрицателна оценка на същото, както означава и че не може да се контролира-т.е. не може да ръководи постъпките си.

Та питам аз, как тази характеристика на невменяемостта, е относима в случай, в който извършителят планира нападение, изчаква подходящ момент, избира подходящо помещение, носи си презервативи, прави фиктивни консултации, изхвърля доказателствата в тоалетната, заключва вратата-т.е. май ръководи постъпките съвсем осъзнато. Запушва ми устата, т.е разбира,че обществото няма да оцени положително постъпката му, затова и взима предпазни мерки да не бъде заловен. Заключва ме и ме бие, съобщава "Ще те изнасиля" , за да изпълни деянието си, като подчертава,че ме бие "леко". Т.е знае,че извършва нещо против волята ми, което и променя обективната действителност негативно. Аз ли нещо съм пропуснала в урока за невменяемостта - не знам. Или се напълни с лица, които лесно могат да метнат всеки лекар, което често съм наблюдавала в практиката си.

Сега Евгени Костов може да изнасилва, убива и да извършва каквото си пожелае, без да може да бъде наказан. И без да можете да го осъдите и на обезщетение. В момента е в психиатрията в Ловеч и скоро ще е на свобода. След което ще излезе с ясното съзнание, че може да върши каквото си поиска. Впрочем дали и заради това досието му е на "неосъждан", дали и поради това че преди е имал сходен опит не каза: "Оплаквай се където искаш, ако искаш отиди в полицията?" Оставям следващите жертви на съвестта на вещите лица-психиатри. Аз само отново слягам снимката му тук и се надявам, че поне когато е разпознаваем, по-малко жени ще имат моя лош късмет, защото Евгени Костов не е невменяем. Евгени Костов вадеше от различни институции документи, които е доста сложно да извадиш. Евгени Костов е изповядвал август сделки сам. Евгени Костов много добре знаеше, че не е ОК, да прима наследство, ако баща му има задължения и проучваше почти професионално дали това е така. Няма да коментирам повече. Просто се пазете.
П.С .Аз искам мнението Ви, така ли говорят невменяемите в съдебна зала, защото това са думи на Евгени Костов по МН.