"Всичко е завързано, цените на горивата падат. Тези държави, които добиват петрол и газ са богати - те държат пазара. Редно е да помолим КЗК да накара компаниите да публикуват всеки ден как си формират цените. Такова решение виждам аз" Така коментира премиера Борисов пред бТВ проблемът с цените на горивата.

"Цените се вдигат, но и заплатите се вдигат. Мерки са взети. В новия бюджет е заложено 10% увеличение на заплатите - 150 млн. повече за хората с увреждания, 20 млн. повече за култура, няма какво тук да изброявам.", обясни той.

"За 10 път ще кажа. Извиних се за думите на Валери Симеонов. С какво да се припознавам вече. Във всяка една сфера се повишават доходите. " Така реагира Борисов на въпроса дали се припознава в обидните думи на Валери Симеонов към майките на децата с увреждания. "Като става въпрос - коя партия върза електромерите на хората с "Мариците", кога падна КТБ? Сега няма защо да подавам оставка. Надявам се след като сега цените на горивата падат - и протестите да спрат. Ако един от параметрите на държавата не беше добър, тогава можеше да се говори за оставка.", обоснова се той.

"Две години управляваме и две години не могат да ни стигнат. Кой е първа политическа сила? ГЕРБ! Благодаря!" Така коментира Борисов спадналия рейтинг на ГЕРБ. "БСП не може да достигне нивото, за което парадира."