Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министерството на финансите да се намери начин спешно до вторник ВМЗ да изплати дължимите 2,5 милиона лева от местни данъци и такси на община Сопот. В момента се прави погасителен план и се търсят най-ефективните начини как да стане това. С тези пари общината излиза финансово на чисто и ще се разплати към взискателите от проекта за пречиствателната станция. Добрата новина съобщи пред БЛИЦ кметът на Сопот Деян Дойнов. Той допълни, че е изключително признателен на Борисов за отношението и адекватните реакции. Както БЛИЦ съобщи, малката подбалканска община беше застрашена от фалит. Сметките бяха запорирани, бившият кмет Веселин Личев не се беше разплатил със строителите на проекта. Общината беше в агония. Управникът на Вазовия град е поканил премиера и министрите да бъдат гости на празника на виното и любовта, който ще се проведе на 13 февруари на Манастирска поляна. Министър-председателят е поел поканата.

Кметът на Калофер Румен Стоянов е получил уверение, че за ремонт на мемориалния комплекс „Христо Ботев” държавата ще отпусне 300 хиляди лева.

Градоначалниците бяха днес на среща в премиера, за да внесат подписката в защита на българщината, която стартира в Калофер и обхвана Подбалкана.

Кристина ИВАНОВА