Крайно време е да спрем да се взираме в отделни представители на властта, а да започнем да гледаме какво правят. Министърът трябва да прави това – да провежда политики и да ги отстоява. Това заяви в сутрешния блок на bTV математикът проф. Михаил Константинов. „Трябва да се инициират промени. Склонен съм да й дам време, за да се прояви. Често министрите не разбират от конкретната област, но това не е и необходимо”, посочи той.

„За мен е пълно недоразумение наличието на 12 клас. Той трябва да се премахне. Кунева може да действа в тази посока. Имаме училища фантоми, където деца не ходят. Трето: Фонд „Научни изследвания”, където се краде в индустриални мащаби. Няколко стотин милиона се крадат най-малко”, заяви математикът.

„Има един втори ешалон в Министерството на образованието, който трябва да се изрине”, подчерта проф. Константинов и добави, че един министър трябва да започне с къщичката си, ако иска нещата да са добре.

Що се отнася до скандала с турското съжителство, проф. Михаил Константинов заяви, че има теми, които са табу и една от тях е робството.  "Има теми, които са табу. Една от тях е робството. Не го пипайте това. Целият народ скочи. Има неща, които не е важно как са дефинирани. Там не се пипа. Човек трябва да има минимално количество мозък, за да пипа там”, подчерта той.

По думите му Кунева се е насадила на един много як трън. Трябва да бъде много внимателна какво прави. Безобразието там е много фундаментално”, каза в заключение проф. Михаил Константинов.

Според проф. Михаил Мирчев пък от новия образователен министър нищо ново не може да се очаква. „Към Кунева има изключително ниско доверие. Тя е шампионка по неприетост. В първия кабинет на Борисов Дянков бе най-мразен, сега я тя”, коментира проф. Мирчев.