В Окръжна прокуратура - Пазарджик е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност .

До момента е установено, че на 20 март 2017 г., около 14 часа,  по време на работа в реактор за ензимен продукт "дехалогеназа“ в цех "Обединен производствен комплекс 4“ в завод "Биовет“ АД-Пещера са загинали двама работници – на 30 г. и на 34 г.  Припомняме, че сигналът за инцидента беше подаден вчера към 14 часа в пожарната служба в града.  По първоначални данни, първо единият работник е започнал да показва признаци на задушаване, а другият е влязъл да му помогне, но не е успял и двамата са починали на място.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Пазарджик са започнали процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, предстои да бъдат назначени съдебно-медицински и химическа експертизи. В момента досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. Разследването по случая продължава.