Протестите срещу цените на горивата продължават. Над 150 автомобила се включиха в автошествие, което тръгна от  централните булеварди на Благоевград и излезе на международния път Е-79, съобщи БНР. Пътят към "Кулата" бе блокиран за известно време между Благоевград и Симитли.

 

Според хората, увеличението на доходите е несъразмерно с това на разходите - не само за горива, но и за вдигането на някои данъци за колите, както и поскъпването на "Гражданска отговорност". Шофьори недоумяват защо и колите с газови уредби също трябва да плащат по-висок данък, тъй като отделят значително по-малко емисии.

 

Десетки шофьори от Ямбол и Сливен също се включиха в протестното шествие срещу цените на горивата. Над 100 автомобила с развети трибагреници, черни знамена и надути клаксони преминаха по ямболските улици.

 

За кратко бе блокирано движението по пътя Ямбол - Сливен.

 

Протестиращи срещу високите цени на горивата блокираха пътя за автомагистрала "Тракия", съобщи агенция "Фокус". В шествието участват над 50 автомобила и около 150 души. Повече от 10 полицейски патрула охраняват протеста.

 

В събота протести имаше в Добрич, Стара Загора и Монтана.