Още през нощта е установен и задържан заподозреният за извършеното убийство в понеделник в Кърджали Н.Л.(17), съобщиха от Областната дирекция на МВР.Непълнолетният беше обявен за издирване, след произведени смъртоносни изстрели срещу 30-годишния Махмуд в района на пазара в областния център в понеделник по обяд. В резултат на оперативно-издирвателните действия на територията на цялата страна, 40 минути след полунощ на 9 февруари той е установен извън територията на област Кърджали, твърдят от полицията.

При извършените процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура в близост до мястото на престъплението е било открито огнестрелно оръжие, с което по първоначални данни е извършено убийството. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс.

След стрелбата на улица „Хан Аспарух” в района на пазара, тийнейджърът се придвижил до махала „Джамбазка” в перифероията на Кърджали. По-късно напуснал региона, съобщава 24rodopi.com.

Н.Х. е бил обявен за общодържавно издирване от органите на МВР. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали се извършват спешни процесуално-следствени действия с участието на задържания.