Работник от ВМЗ-Сопот пострада при трудова злополука. Служителят е настанен в болница в Пловдив и е с опасност за живота. Злополуката е станала към края на работната смяна в понеделник в цех на ВМЗ, в който дългогодишният служител на оръжейницата А.М. работи като галванизатор цианови вани-регулировчик. При почистване на работното пространство той залита и пада в намираща се наблизо вана с основа. Химикалите са неутрализирани веднага, но част от тях остават по облеклото на служителя и впоследствие предизвикват изгаряния. В момента на инцидента работникът не е носел защитни ботуши, които са задължителни за всеки галванотехник.

Сигнал за злополуката е подаден веднага към ръководството на предприятието, като на място пристигат изпълнителният директор Иван Гецов и отговорните длъжностни лица, Спешна помощ и полиция. Информирана е и съпругата на пострадалия. Към онзи момент пострадалият е контактен и е откаран с линейка в Пловдив.

Предстои да се изяснят обстоятелствата, при които възниква трудовата злополука. Изпълнителният директор на ВМЗ е сезирал Инспекцията по труда – град Пловдив. Сезирани са още прокуратурата, МВР-Карлово и Районно управление „Социално осигуряване“. В предприятието ще се сформира и комисия за разследване на трудовата злополука.