Соня Стойчева, треньорка в плувен клуб „Бриз”, и учител в Спортното училище „Юрий Гагарин” в Бургас, е обиждала шестокласник на етническа основа, сипела е ругатни и е предупреждавала съучениците му да не се доближават до него, пише "Флагман".

Шокиращите твърдения направи Шерафет Мехмед, общински съветник от ДПС. Той запозна общинската администрация и членовете на постоянната комисия по Спорт към ОбС Бургас с казуса днес.

„Проблемът е в това, че момчето – Симеон Алипев Щерев е, че спортува при Хариета Гарабян, с която Соня Стойчева има някакъв проблем. Симеон е медалист, носител на много призови отличия за клуб „Метропол”. Соня Стойчева е от конкурентния клуб и си е позволила да влезе в час, пред всичките му съученици да го обижда на етническа основа и ругае”, твърди Шерафет Мехмед.

Симеон е шестокласник и произхождал от заможно семейство от турски произход. Родителите му били изключително почтени и честни хора и възпитали детето си много добре, разказа Шерафет Мехмед.

Според него Соня Стойчева го нарочила, защото печелил медали за други клубове, а не ръководения от нея. „Ако аз не бях разбрал за този скандал – щеше да се потули. Момчето е много наранено от обидите. Този човек трябва да си понесе наказанието”, допълни Мехмед. Той не пожела да конкретизира какви са конкретните изрази на Соня Стойчева, с които е обидила момчето.

Колегите му от постоянната комисия по спорт го посъветваха да отнесе казуса до РУ на МОН в Бургас, както и комисията по дискриминация, откъдето да дадат становище по случая.

Изданието предоставя право на отговор и на засегната страна!