Анархисти са замеряли атинските полицаи с камъни и бутилки със запалителна смес, а органите на реда са задържали осем души.

Младежи с покрити с шалове лица започнали да хвърлят коктейли „Молотов” и камъни по полицейски части в центъра на Атина, изграждайки барикади и запалвайки кофите с боклуци. Полицията е отвърнала със светлошумови гранати и сълзотворен газ, пише БГНЕС, цитирайки в. "Катимерини".
 

Сблъсъците на анархистите с полицията са се случили в близост до Главното полицейско управление на столичната област Атика, на централния булевард „Александрос“ и в района на квартал „Екзархия“, където се намира Атинският политехнически институт – мястото на бунта на студентите от този университет, бруталното потушен от войските на фашистка хунта на "черните полковници" на 17 ноември 1973 г. Тази събота се отбелязва 45-годишнината от въстанието.
 

В същото време хиляди представители на леви партии и организации преминаха през центъра на града до американското посолство в знак на протест срещу подкрепата, оказана от САЩ на военната диктатура в Гърция през 1967-1974 г. Една от групите демонстранти по традиция изгори американското знаме.