Специална реконструкция на трибуните на "Арена Армеец" ще бъде направена през следващите месеци заради най-зрелищното състезание с мотори в света - Supercross Sofia 2, което ще се състои на 1 и 2 октомври в най-голямата закрита зала в България.
 
Ремонтът е необходим, за да може да се покрият изцяло техническите параметри на моторното шоу, които ще отговарят на световните стандартни за подобен род събития.
За целта в София ще пристигне екип от американски специалисти, които ще следят всеки етап от реконструкцията. Самият процес на строеж на трасето за състезанието ще започне една седмица преди събитието и ще отнеме повече от 72 часа непрестанна работа. Над 3200 тона пръст ще бъдат вкарани в залата с постоянен потoк от над 40 камиона, които ще се движат в колона и ще разтоварват на определени места. Състезанието по суперкрос има славата на най-мащабното и зрелищно събитие на две колела в света. София отново беше предпочетенa за провеждане на кръг от шампионата заради високата оценка за миналогодишната организация, най-висока в Европа - 92.5%. С дебютното издание на събитието България се превърна в първата държава от Източна Европа и четвъртата на континента (след Швейцария, Франция и Италия), която посрещна такъв тип състезание. Както вече беше обявено, първите суперзвезди, които потвърдиха, че ще се включат в грандиозната битка, са настоящият шампион на София и носител на купите от всички европейски кръгове по суперкрос Джъстин Брайтън и актуалния шампион на САЩ Малкълм Стюарт.  На 1 и 2 октомври в Арена Армеец ще се съберат най-добрите състезатели по суперкрос в света, като всички фенове на високите скорости и силния адреналин ще станат свидетели на невиждано досега зрелище на ново 6-лентово трасе, както и още повече пръст и пиротехника!  Supercross Sofia 2 е на 1 и 2 октомври в "Арена Армеец". Билетите за събитието са на цени от 30 до 65 лева и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. Коментирай