Окръжната прокуратура в Шумен внесе днес - 5 февруари, обвинителен акт срещу 33-годишния Калоян Каинов от село Кичево, Варненско, за извършена от него кражба на два автомобила в условията на повторност, както и за неправомерно теглене на пари от чужда банкова карта, съобщи petel.bg. Подсъдимият е осъждан 13 пъти, а в момента изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора по присъда на Варненския районен съд.На 12 срещу 13 април 2015 г. 33-годишният Каинов отнел противозаконно автомобил „Рено клио“, паркиран на варненската улица „Сан Стефано“. На 14 април отпътувал с противозаконно отнетия автомобил за Каспичан, където около 2 часа след полунощ разбил патрона на магазин и откраднал цигари и други стоки, както и портфейл с няколко банкови карти на различни лица.

Среднощното „посещение“ на 33-годишния варненец било засечено от спящия в складово помещение на магазина наемател, който се събудил от шума на счупения патрон и видял, а по-късно описал пред полицията извършителя на деянието, както и автомобила, с който се придвижвал крадецът. Според съдебно-икономическата експертиза по делото общата стойност на откраднатите стоки и пари е оценена на 421 лева.

Същата нощ Калоян Каинов проникнал в гараж на къща в Каспичан, като разбир патрона с френски ключ, и откраднал автомобилни гуми и джанти на стойност 390 лева. И двете кражби са извършени идентично, през непродължителен период като продължавани престъпления.

На 15 април опасният рецидивист при условията на продължавано престъпление противозаконно отнема автомобил „Опел корса“, паркиран на улица в Нови пазар, който след разкриване на Каинов като извършител на престъпленията е намерен пред дома му във варненското село Кичево заедно с веществени доказателства от извършените преди това кражби. За противозаконно отнемане на автомобил 33-годишният мъж е бил осъждан през 2010 год. от Софийския районен съд .

Заради неправомерно теглене от дебитна карта, открадната от магазина в Каспичан, Калоян Каинов е с обвинение и по член 249, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен сочи предишните 13 осъждания на варненеца за различни умишлени престъпления от общ характер с присъди на различни съдилища в страната като оттегчаващи вината обстоятелства. От общия размер на причинените от подсъдимия 3511 лева имуществени вреди са възстановени само 2730 лева.

Предстои насрочване на делото срещу 33-годишния Каинов за разглеждане в Шуменския окръжен съд.