40-годишен пловдивчанин, натрошил микробус с мачете, застава пред съда и ще отговаря за хулиганство и унищожаване на чуждо движимо.
Случаят е от 9 юли т. г., когато шофьор на микробус „Мерцедес Вито“ го закарал на автомивка. Докато свалял вещи от колата, чул шум от паркиране на друг автомобил, чийто водач му извикал: „Ей, докога ще те чакам? Кога ще ми плащаш парите“. Той се обърнал и видял Атанас Г., който размахвал нож с назъбено острие – тип „мачете“. Нападателят се приближил към микробуса и ударил с ножа страничното стъкло на автомобила, направил прорез, и след това започнал да троши останалите, както и нарязал две от гумите на колата. В това време псувал и викал: „Сега ще те глобя с 10 000 евро“. Шофьорът на буса си тръгнал от автомивката, след което Атанас Г. прибрал ножа, качил се на собствения си автомобил и се оттеглил по бул. „Южен“.
По делото е назначена съдебно-стокова експертиза, която е показва, че са били унищожени шест стъкла на автомобила - предни и задни, както и две гуми – всичко на обща стойност 714 лева.
Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен. Очаква се Районният съд в Пловдив да насрочи първо заседание по делото./Марица.бг