Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

“Изпращам ви рецепта за салата, която може да бъде поднесена и като основно ястие. Красиво подреденото блюдо е подходящо и за делник, и за празник”, пише ни Румен Петров. ПРОДУКТИ 100 г агнешка кайма 200 г телешка кайма 200 г свинска кайма, 4 скилидки чесън 1 белтък, зехтин, смлян кимион, сол, черен пипер, сладък и лют червен пипер на вкус, брашно за овалване 1 връзка магданоз 1 глава лук 4-5 стръка зелен лук 1 лимон, 1 краставица 3-4 репички НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Смесваме агнешката, телешката и свинската кайма. Овкусяваме с кимион, сол, черен пипер, прибавяме разбития белтък, накълцания чесън, лют и сладък червен пипер. Разбъркваме сместа добре и я оставяме да престои поне 12 часа в хладилник. Изваждаме я и отново омесваме. Оформяме миниатюрни кюфтенца и ги овалваме в брашно. В тиган слагаме мазнината да се загрее и пържим кюфтенцата от двете страни, докато се зачервят. Нарязваме магданоза на едро, а двата вида лук – на шайби. Поливаме с малко зехтин и лимонов сок и смесваме с кюфтенцата в плитка и широка чиния за сервиране. Около тях слагаме нарязаната на кръгчета краставица и репичките, изрязани като розички.