Че земеделският министър Десислава Танева излъга на едро за загубите на България от руското ембарго, в това не се съмнявам- защото не е за първи път.http://clubz.bg/41524-naistina_li_bylgariq_gubi_400_mln_lv_ot_sankciite_sreshtu_rusiq

 

Въпросът е защо един български министър така вдъхновено лъже, че предизвика възторга на руското посолство с това?

 

Това е , разбира се, риторичен въпрос. Неговият отговор е: тук се лъже официално в полза на Русия по примера на премиера. Неговите твърдения за ужаса на ефекта от руското ембарго и за това колко ( еднакво за двете страни) пагубни са санкциите срещу Русия, са многобройни и рутинни. Как да му се противопостави някаква си Танева? Та нали ще си загуби работата след това!

 

Мога да дам доста линкове за лъжите на Борисов по темата, но предпочитам да задам въпрос за косвените доказателства за двойните стандарти на Борисов в полза на вайкането пред Москва. Ако пък се върнем малко назад в първия му мандат, когато жонглираше с разлика в милиарди относно цената на неродения руски проект АЕЦ „Белене”, лъготенето днес  за тежестта на руските санкции за нашето земеделие ще ни се види направо малка банкянска шегичка.

 

Питам например: защо нашият министър-председател не се покруси от заплахата за българската икономика от евентуалното намаляване на британските туристи в България, както кърши ръце за опасностите, които дебат туризма ни ако осиротее откъм руски туристи? Или британците, макар и по-малко на брой в туристически поток към България в сравнение с руснаците, не са му толкова мили?

 

Само Бойкекзит може да реши  въпроса с устойчивата тенденция да бъдем редовно и наедро лъгани от най-високата трибуна на властта. Няма да е гаранция, че ще спрат да ни лъжат, но поне от рутината ще се отървем в това отношение. Защото толкова вече сме претръпнали, че направо ни е все едно- като на живи мъртъвци, пребиваващи в ковчега на скованите за целта български медии.

Share on Facebook