Ако през последните дни сте работили на извънредно активни и дори неразумни за красотата и здравето ви обороти, то в навечерието на празниците трябва да влезете във форма. И тъй като всички жени на света са се втурнали към оазисите на бюти индустрията, а вие не сте имали време предварително да си запазите час - поради простата причина, че не сте сигурна в неговото оползотворяване, можете с чиста съвест да се заемете със себе си. Имате цели три дни до началото на голямата зимна ваканция.

Пригответе си по два литра негазирана минерална вода на денонощие плюс няколко чаши със зелен чай. С тяхна помощ ще изхвърляте токсините и ще се освобождавате от отоците по лицето, краката и ръцете. Запасете се с портокали, ябълки, киви, банани - не вярвайте, ако някой се опита да ви заблуди, че от плодовете се пълнее. Да сте видели или чули за тлъст обитател на джунглата?! Откажете се от алкохола, преди да седнете на разточителните трапези, край които ще звучат тостове за новата година.

Забравете за солта - колкото повече я консумирате, толкова повече лицето ви ще заприлича на поничка. Тя е навсякъде - от чипса до пушените риби. За да не се отпусне кожата ви, правете гимнастика на лицето. Три-четири дни с подобни упражнения имат невероятен ефект. Първо: разтегнете широко устните, напрегнете максимално мускулите и произнесете 10 пъти И, А, У. Отворете уста и извийти езика си навътре в посока към гърлото. Направете го 5 пъти. Застанете пред огледалото и няколко пъти глътнете бузите си навътре и после ги издуйте навън. Седнете с добре изправен гръб и погледнете нагоре, източвайки шията си. В това положение извъртете главата така, че да гледате тавана над дясното си рамо. Върнете главата си обратно и отпуснете брадичката. Повторете упражнението наляво.

Източник: "Стандарт"

Още за правилното хранене четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to