В речта си онзи ден в Хановер Обама пространно говори за ЕС, за фронтовата линия и чл. 5. Посочи поименно всички страни-членки, на които разчитал за отстояване на демокрацията. Без една – България !

Балтийските страни, Гърция, Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Унгария …..Всички бяха поименно цитирани. Само ние – не.

Не можем да не припомним, че това е втория път, когато американският президент пропуска съзнателно България във важна политическа програмна реч за Европа. Когато говори на срещата на НАТО във Варшава след Крим, той обяви, че “ Съединените щати ще защитават териториалната цялост на Литва, Латвия, Естония, Полша и Румъния „. И млъкна. За териториалната цялост на България не каза нито дума.

 


Нищо в такива случаи не е случайно. Всяка дума и запетайка се проверява по десет пъти, преди да бъде публикувана. Предвидени са интонациите, дори ръкоплясканията са програмирани.

Програмирано е и отсъствието на България от речите на американския президент. Това потвърждава оценката, че Съединените щати са ни отписали от картата като България и са ни приписали към Турция като вилает.

И да не се заблуждаваме, това не започва от Крим. То е планирано още преди 89-та година и възродителния процес. После чрез Ран-Ът бе разнебитено селското стопанство и индустрията, създадено бе ДПС, разбити бяха разузнаването и армията, нарязани бяха самолетите и ракетите, държавата бе разпродадена и дадена за управление най-вече на слуги, префасонирани като политици.

автор: Васил Василев, Фейсбук

източник: бултаймс