Американски химик създаде кафе, обогатено с ресвератрол, което е полезно за сърцето като червеното вино, съобщи Асошиейтед прес.
Ресвератролът - естествен антиоксидант, характерен за люспите на гроздето, се добавя по време на печенето на зърната.
Глен Милър от университета на Ню Хампшир първоначално е съчетал кафето с ресвератрола в кухнята си. След това е учредил компания за производството му. Той твърди, че една чаша от кафето осигурява същото количество ресвератрол като чаша червено вино.
Прочетете още
- 08:00 Героите в пламъците: Сливен оцеля, защото хората не се предадоха!
- 20:00 СНИМКИ на износени гуми предизвикаха гневна реакция от бащата на загиналата Сияна
- 22:00 Константин Кацаров за биячите от центъра на София: Недоразвити страхливци!
- 07:45 Катастрофиралата с 3,14 промила Дебора возела и 6-годишния си син в колата СНИМКИ