Людмила Горненска, която в неделя изгони от къщата си семейство с две деца, покани на гости екип на "Марица", за да разкаже своята версия за скандала, описан във вчерашния ни брой.

"Видях се в чудо с тези хора и нямаше какво друго да направя. Съжалявам за децата, но такова нещо никой не би изтраял в собствения си дом", казва жената и ни въвежда в двора.

Къщата прилича на декор от филм на ужасите - купища боклуци ни посрещат на двора. Входната вратата се отваря с натиск, мръсна пътека води до изпотрошено стълбище. Влизаме в стаите, където Диана Узунова и Ангел Марчев отглеждали двете си момичета на 2 и 14 години. Мръсно е и мирише.

Семейството явно е живяло в една стая, която е едновременно кухня, дневна и спалня. Боята по стените е олющена с мазни петна от олио до готварската печка. Мивката е пълна с чинии и друга използвана посуда. Личи, че всяка педя от пода гъмжи от бактерии.

В другия край намираме три разхвърляни легла със завивки, които отдавна не са виждали пране. В ъгъла има куп плюшени играчки. Когато Диана и Ангел се нанесли, тук имало гардероб и етажерка, но сега от мебелите няма и следа. Не е изключено да са изгорени. 

Трудно е да се опреди точната функция на другото помещение в къщата. Пълно е с боклук и вехтории - стари дрехи, детски колички и велосипеди, найлонови торби, изпочупени столове. Всичко е покрито с прах. Банята и развъдник за всякакви зарази. Седалката на тоалетната чиния е изкъртена, а някога белите плочки са пожълтели на места до кафяво.

Това ми оставиха хората, които защитавате. Всичко е за ремонт. Ще ми трябват няколко хиляди лева да оправя, а вие твърдите, че съм ги изгонила за някакви 90 лева", разсъждава Людмила Горненска. Обяснява, че имала договор с наемателите, според който е можела да ги изгони с 10-дневно предупреждение.

Тя им дала цял месец, за да си намерят друго жилище. Не го направили и затова решила да смени патронника на входната врата. Не е искала да задържа нищо от имуществото или дрехите им. Тези хора са агресивни.

Десетки пъти съм се опитвала да ги отпратя, но без успех. Не те, а аз потърсих помощ от полицията, но резултат нямаше“, разказва Горненска. Месеци наред Диана и Ангел не я допускали в имота. Когато успяла да влезе, останала изумена от мръсотията и натурията. Днес мястото прилича на цигански катун, а не на къща в хубав пловдивски квартал. 

На раздяла с Диана и Ангел пострадал и автомобилът на Людмила. „Бях спряла пред къщата. Явно са хвърляли камъни по стъклото, защото го намерил пукнато. Надрали са и предния капак. Невъзможно е да го е направил друг“, разсъждава Горненска и не смята, че е направила нещо, за което хората да я съдят. /Марица.бг