Директорът на Бургаския затвор Бранимир Мангъров заяви, че има подозрения за палежа на служебния му автомобил тази сутрин. „Работим с опасен контингент. Възможно е да е вътрешна работа. Но аз не мога да го докажа и затова не искам да коментирам повече, тъй като в момента тече разследване”, лаконичен бе Мангъров. Според източници на „Флагман” основната версия, по която работи разследването, е свързана именно с работата на Бранимир Мангъров. Той добави, че не е получавал преки заплахи от затворници.

Началникът на зандана отказа да отговори какво е правел служебният Шевролет пред дома му в 2 часа сутринта. „Не мога да коментирам. Не искам да давам насоки. Аз съм служебно лице по всяко време на денонощието”, заяви Мангъров.

„Г-н Мангъров има упълномощителна заповед да управлява служебния автомобил при възникване на необходимост от служебен характер”, каза пресаташето на правосъдното министерство Сашка Андрекова. Тя също отказа да уточни каква служебна работа е имал Бранимир Мангъров в дома си след полунощ.