Пловдивчанин бе наказан с административна глоба в размер на 1500 лева след бой на пътя. Екшънът се разиграл посред бял ден в квартал Кършияка. Поради липсата на паркоместа,  малката уличка „Арабаконак” била превзета и от двете страни със спрели коли. През същата локация е можело да се преминава само от един автомобил. В края на месец септември мъж и дъщеричката му пътували именно по тази улица. Срещу него обаче се запътил бус, с който не можели да се разминат.

Толерантно пловдивчанинът дал на заден, за да направи място на колегата си. В същото време мерцедес се опитвал да излезе от същата улица. Поради бавната маневра от страна на бащата, водачът на немското возило се изнервил, слязъл от превозното си средство, приближил се до бавната кола и забил силен удар в главата на водача. Побоя бил последван от репликите „Ай, докога ще те чакам?”.

Потърпевшият и свидетелите в района били стъписани от действията на агресивния водач на мерцедеса. Нападнатият мъж веднага подал жалба в полицията. Той посетил и лечебно заведение, където е бил прегледан. Медиците са констатирали, че пловдивчанинът е със слабо изразен травматичен оток на лявата лицева половина със зачервяване на надлежащата кожа. Било му причинено болка и страдание без разстройство на здравето.

Не след дълго нападателят се изправи пред Районен съд – Пловдив. Той е бил обвинен в лека телесна повреда по хулигански подбуди. За престъплението законът предвижда наказание “лишаване от свобода” до една година или „пробация”. По време на заседанието агресивният водач се признал за виновен и съжалил за стореното.

Той е с чисто съдебно минало, семеен и без предишни подобни прояви.

Имайки в предвид последното съдът освободи от наказателна отговорност обвиняемия, като му наложи глоба в размер на 1500 лева. Побойникът трябва да заплати и разходите по делото.

Решението подлежи на обжалване.