Шофьорът, който уби възрастен мъж в Пазарджик в петък вечер, вече е на свобода, само 2 дни след актастрофата. За това алармира в bTV синът на убития мъж. Той се опасява, че убиецът на баща му може да се укрие зад граница.
Младият водач вече бил с отнета книжка заради шофиране под въздействие на наркотици. От прокуратурата снощи не са поискали задържането му за 72 часа.
В петък вечерта луксозен джип „Хамър“ буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра, пише „24 часа”.
„С каква скорост трябва да кара човек, за да носи едър мъж над 100 метра. И да го пречупи отвсякъде, да е пребит, пречукан и натрошен. Нищо здраво няма. Даже не може ковчегът да бъде отворен“, разказва пред bTV Еленко Лазаров, син на прегазения мъж.
От полицията уточниха, че безспорно в момента на удара джипът се е движил със скорост много по-висока от разрешената
Веднага след фаталния инцидент, шофьорът е тестван с дрегер, който не открива наличието на алкохол.
27-годишният Иван Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.
„Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа“, коментира говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов./Марица.бг