Голямата дъщерята на Димитър Желязков Станислава изпратила до редакционната поща на изданието Флагман.бг писмо, с което настоява да се изясни твърдение от публикация този следобед.

Станислава днес трябваше да бъде разпитана в Специализирания наказателен съд във връзка със стрелбата срещу баща й Димитър Желязков през юни 2016 година. Тя обаче се оказа нередовно призована, а от това, което изчете в съдебна зала съдия Стоян Тонев стана ясно, че призовката е върната и в нея било отбелязано, че "лицето не живее на посочения адрес". Нито един от съседите й  не искал да я приеме или да се представи със самоличността си, отчел се призовкарят.

Според Станислава Желязкова ситуацията е различна. Ето какво пише тя: "Редовно бях призована за заседанието на 14.11.2018, получила  съм призовката си и поради това, че детенцето ми е болно не можах да се явя. За здравословното му състояние съм представила нужните документи на уважаемия съд".

Станислава роди момиченце през август, което кръсти Тиана - на жестоко убитата при терористичен акт Тянка, родната й майка. В съдебните протоколи обаче не бе отчетено, че тя е получила редовно призовка.