Руслан Шамсуаров, синът на вицепрезидента на Лукойл Азата Шамсуаров е обвинен в изнасилване от 23-годишна студентка, съобщава руската телевизия РЕН ТВ. 

На 4 октомври Вероника Максимова подала сигнал в полицейското управление Доромимолово срещу 25-годишния Руслан. Службите в Москва веднага започнали разследване.

Младото момиче разказало, че с Шамсуаров са приятели и когато решило да остане да спи в дома му на площад "Виктори" не очаквала, че момчето ще има други намерения към нея. Двамата си легнали на едно легло, но с дрехите.

На сутринта Вероника отишла да си вземе душ, а Руслан я последвал в банята и й предложил да се изкъпят заедно. Момичето отказало, а това разгневило домакина, той извил ръката й и я изнасилил. 

Веднага след ужаса, студентката се обадила на майка си и отишла в болницата. В социалните мрежи публикувала снимки на синините, които останали по тялото й. 

РЕН ТВ успява да се свърже с Руслан Шамсуаров, който обаче има друга версия за случилото се. Според него, сексът бил по взаимно съгласие. След това момичето се оплакало от тежкото си финансово състояние и поискало пари. Богаташа отказал да си плати и за това Виктория се озовала в полицията и подала сигнал срещу него.

Властите продължават да разследват случая, но младият Шамсуаров не е света вода. През май 2016 година участва в незаконно надбягване с автомобили по улиците на Москва. Шофирал с над 250 км/ч., а полицейска кола го гонела няколко километра, докато не успели да го спрат.

В гнева си, Руслан нарекъл униформените дебили, глупаци и боклуци, за което по-късно е осъден на 300 часа обществено полезен труд.