Синовете на 70-годишния мъж, който бе убит от джип „Хамър“ в Пазарджик, призоваха новоназначената за правосъден министър Екатерина Захариева да разплете случая. "Тя също е от Пазарджик. Нека да започне мандата си с разплитането на този случай", казаха синовете на мъжа в ефира на "Нова телевизия". Както е известно, в петък джипът буквално помита 70-годишен мъж, който пресича улица „Пловдивска“, недалеч от голям хипермаркет. Според очевидци, джипът се е движил с много висока скорост като на рали. Автомобилът влачил тялото на пешеходеца около 100 метра.

"Няма нито един свидетел, няма никакви камери, не може да няма дрегер за наркотици", заявиха още мъжете, които ще погребат днес баща си. Те се заканиха утре да протестират. По думите им 27-годишният младеж, който е направил катастрофата, е бил пуснат преди изтичане на 24-часовия срок за задържане под стража.

Според едно от мненията за случай във фейсбук, пък въпросният шофьор си е играел на руска рулетка с пешеходците.

Младият водач вече бил с отнета книжка заради шофиране под въздействие на наркотици.

27-годишният младеж е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.