Живущи в кв. “Манастирски ливади- запад” се канят да блокорат кръстовището на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков" заради строителство на бизнес сграда непосредствено до жилищен блок на бул. "Тодор Каблешков" 55. Според живущите в блока за съседния имот е издадено незаконно разрешение за строеж, като дори е прескочена тяхна жалба до Административен съд София. 

Според тях кметът на район Витоша - Теодор Петков завъртял сериозна корупцонна схема с разрешенията за строеж. Тя била същата като тази на арестуваната кметица на район "Младост" Десислава Иванчева. В случая давалерата била в полза на строителите от “Санара прима” ЕООД. Реално издадените разрешения за строеж били укривани и не се обявявали на заинтересованите лица. По този начин влизали в сила и никой не можел да възрази.

“Миналата седмица разбрахме, че на калкан на нашия блок започва да се строи сграда. Камиони и багери се очакват всеки момент. В района няма нито една детска градина. Не остана въздух между блоковете. Това е пълно безумие!”, коментира представител на жилищната собственост пред медията ни.

Според хората в района контрол се оказва само на кметовете на ГЕРБ, а представителите на другите политически партии въртят страхотни далавери през главата на Йорданка Фандъкова. Последният такъв случай било строителството на разширението на “Първа английска гимназия” в район "Оборище", където кмет е Васил Цолов.