Клубната икона на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев си навлече гнева на феновете, а снощи при нулевото равенство с Дунав на "Лаута" беше разпънат транспарант, насочен към него. В четвъртък ръководството на Локомотив даде извънредна пресконференция, на която бяха обсъждани проблемите от изминалите дни с напускането на треньора Илиан Илиев. На нея присъства и почетният президент на клуба Христо Бонев, който изпусна нервите си и на микрофоните се чу, как той псува.

Зума изпуска репликата "де*ба ваща мама!", след като призовава Крушарски да посочи, кой точно е оговорен за селекцията, за да няма спекулации сред феновете.

Със скандалната си изцепка легендата предизвика гнева на запалянковците, които му обявиха война. Снощи те разпънаха транспарант със следния текст: "Никой не е по-голям от Локомотив (Пд), дори и неговите легенди...".

Привържениците са изключително афектирани от думите на Христо Бонев.

Скандалът има предистория. Слуховете от Лаута твърдят, че Христо Бонев е имал скандал с Илиан Илиев ден, след като специалистът напусна. Според мълвата Илиев е видял списък с играчи, които трябва да бъдат изгонени на полусезона. Това е накарало специалистът да избухне в коридорите на стадиона именно срещу легендата на черно-белите. Вчера преди мача с Дунав Христо Бонев - Зума е имал разговор и с Христо Крушарски, който от своя страна по-рано през деня на профила си във фейсбук сподели видеото, на което с вижда изцепката на легендата. Около час преди мача с русенци Бонев запали личния си автомобил и си тръгна от Лаута, като не бе на стадиона по време на целия мач.