Когато те са на загуба, не би трябвало да изплащат хонорари по 70 хил. лева и нагоре на адвокатски кантори, които да ги защитават срещу хората, които са загубили свои близки в катастрофа. Вместо да се договорят, те дават десетки хиляди левове за адвокати. Това каза по Нова телевизия директорът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

"Говори се, чувал съм, че депутати като адвокати са взимали бонуси от застрахователите", хвърли бомбата Милчев. Той обаче отказа да назове техните имена, но отбеляза, че при дебатите те са най-активните.

"Данните от сайта на КФН са абсолютно коректни. Напълно разбирам застрахователите, че проблемът е свързан с техния бизнес. Начинът, по който те направиха - да сложим лимит на справедливостта, е изключително перверзно и то между първо и второ четене. Кой спекулира с 1000 лв. "Гражданска отговорност"? На заседанието в парламента на комисията те казаха това, а Менда Стоянова само мълчеше", продължи Милчев.

Човек от бранша обаче опонира на бившия шеф на КАТ и показа графика, според която застрахователите били на минус, а тълкователното решение на ВАС била последната капка, която преляла чашата на търпението им.

"Тези адвокати трябва да бъдат лимитирани, говорих вчера с хора от Висшия адвокатски съвет и те са съгласни с този лимит, но той не беше предложен в обсъжданията", върна се отново на темата с адвокатските хонорари бившият пътен полицай №1. 

"Не сме институция да предлагаме лимит за адвокати", опита се да му отговори застрахователят.