Всички 193 държави-членки в ООН, с изключение на САЩ, които се оттеглиха миналата година, одобриха предложение от главния секретар на организацията Антонио Гутериш т.нар. Пакт за миграцията. Документът обаче беше посрещнат на нож от много страни в Европа - Унгария, Полша и Австрия категорично отказаха неговото подписване, като изразиха опасения, че пактът може да ограничи суверенитета им. 

Вчера Ангел Джамбазки алармира за очакваната опасност и публикувахме писмото му до патриотите за обща позиция срещу документа, а днес депутатът от ГЕРБ Георги Марков заяви, че Глобалният пакт на ООН за миграцията е лудост и цинизъм. "Той е зловещ, защото е гавра с жертвите в Европа от политиката на миграцията на ножа". ПИК потърси за коментар по темата депутата от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов.

С него разговаря Ивайло Атанасов:

Г-н Атанасов, ислямският свят чука на вратата, а с този пакт на ООН за миграцията, около който се вдигна шум и Австрия и Унгария отказаха да го подпишат, сякаш това мюсюлманско преселение се улеснява?

Този пакт на ООН е изключително опасен. Какво ще се случи го пише още преди 30 години Самюел Хънтингтън във великата си книга "Сблъсък на цивилизациите”. Навсякъде в Европа населението е застаряващо. Имаме дисбаланс и почти навсякъде в Европа имаме демографска криза, а България в това отношение е рекордьор. В същото време ислямските страни имат бум на раждаемост. Ислямският свят има старшно много младо население. Това младо население притиска самите държави, безработицата там е огромна, тези млади хора трябва да работят. Това младо население тръгна към Европа, след като паднаха диктаторите – Али в Тунис, Кадафи в Либия, Хосни Мубарак в Египет и Саддам Хюсеин в Ирак. Това население го задържаха там чрез диктатура, те задържаха и крайния ислям – т.нар.  уахабитски ислям, който проповядва Саудитска Арабия. Във всички тези държави се наложиха крайните ислямисти. В Саудитска Арабия са забранени всички християнски празници – Коледа, Великден са тотално забранени, защото противоречат на доктрината на исляма.

Белгия дори смени името на коледните празници и те вече ще се наричат зимни...

Това се нарича политическа шизофрения на Европа. Европа се крепи на християнската цивилизация. В Белгия 30% от населението вече са мюсюлмани. Тази промяна тръгна от град Гент, който е роден град на Балдуин Фландърски – може би най-известният кръстоносец.  Стигна се до абсурда в един от християнските центрове Кьолн, където се намира най-голямата катедрала, европейците да построят най-голямата джамия в Европа и Ердоган отиде да я открие. Това е груба духовна намеса в чуждо духовно пространство. Това е все едно да построиш църква в Мека или в Кайро. Европа във своята криворазбраност бяга от своите корени. Затова и този пакт е опасен.

А дали въпросът с непрекъснатите мигрантски вълни не става вече и политически?

Това е инвазия, това е завладяване на Европа. Това в момента е завладяване. Причините вече не са само икономически, а станаха и политически. Това нещо е изключително опасно. Тези млади хора, които идват тук, са обучавани и заразявани от краен ислямизъм. Те са заразени от фанатичния ислям, тези хора не могат да бъдат интегрирани, не искат да се впишат в обществото. Те са учени, че са по-висша религия от християнството. Един мюсюлманин много рядко ще си смени вярата, защото е научен, че тяхната вяра им дава чувство за принадлежност към ислямската общност. Коранът казва, че всички други, които не са мюсюлмани или ще трябва да се покорят, или ще трябва да загинат.

В момента това заливане на Европа от исляма е политически процес и това преливане, което в началото тръгна като мигранстско, вече стана и политическо и Европа се завладява мирно, това е политически процес. Аз твърдя, че това мюсюлманско население беше насочено по политически причини към Европа.

-  Защо е толкова опасен този пакт за България и защо не трябва ние да го подкрепим?

Ние не трябва да го подкрепяме в никакъв случай! Ние сме на пътя им, ние сме първата държава! Този пакт на ООН е изключително опасен за нас. Ние сме на пътя на исляма, ние сме първите в  Европа, които ги посрещат. Моето мнение е, че е изключително опасно да подкрепяме този пакт. Неслучайно Австрия и Унгария, които са много по-далече от нас реагираха и категорично отхвърлиха този пакт.

Ако подкрепим този пакт, самата международна общост ще ни принуди да се отворим доброволно границите. Това за нас ще бъде катастрофа. Нямам нищо против всеки да си изповядва религията, но когато ти влизаш в едни територии, в които от векове целият манталитет, цялата култура на населението се крепи на едно основно нещо и то се нарича християнство. И когато това християнство е непрекъснато заливано от вълните на исляма, неминуемо ще последват сблъсъци. Никой няма против нашето малцинство, което е в България да си изповядва исляма. Отворим ли си границите, ние християните в хилядолетна християнска България, тук ще се наруш балансът на верите. България винаги е принадлежала към християнския свят.

Значи ако подкрепим този пакт, то рискуваме ние да изчезнем като нация и Европа като цивилизация?

50 000 само да дойдат тук и веднага ще нарушат веднага баланса. Германия, която е 80 млн. население се разклати, Меркел затова си отиде и затова дойдоха на власт там крайнодесните.

Ние сме от така наречените разломни държави, така ни нарича Хънтингтън. Това са държавите, които са точно на границите на големите цивилизации. Той казва, че големите конфликти предстоят и те ще започнат точно в тези държави, каквито сме ние тук, на Балканите, там предстои сблъсъка между цивилизациите.

Такива държави, които смятат, че тяхната цивилизация превъзхожда останалите, какъвто типичен пример е с исляма, Самюел Хънтингтън ги нарича, че са обхванати от мираж на безсмъртието. Те смятат, че са най-великите, че тяхната цивилизация е най-хубава от хубавите, нещо малко фантазиите на Хитлер за световно превъзходство и господство. Тях ги мами миражът и те се смятат за безсмъртни и такива цивилизации  са много опасни.