673 481 подписа на подкрепящи референдума му по 6 въпроса внесе в парламента Слави Трифонов днес. За задължителното решение на Народното събрание (НС) за провеждането на национално допитване стигат и 400 000 валидни подписа, съобщи "24 часа".

Поради огромния си обем кашоните с подписи започнаха да пристигат час и половина преди появата на Трифонов, разказаха от администрацията на НС. След като и последният беше разтоварен в бившия Партиен дом, назначена комисия се зае да ги брои и заключи залата, независимо че цялата сграда се охранява.

Трифонов обясни, че не се притеснява от проверката на ГРАО на подписите. На въпрос ще влиза ли в политиката каза, че с шоуто си вече е там. И натърти: “Очаквате дали ще се кандидатирам за президент или министър-председател.”

Въпросите на Трифонов и подкрепилите го с подписа си, са: да се избират ли мажоритарно депутатите и шефовете на областните дирекции на МВР в два тура; да се намали ли броят на депутатите на 120, а субсидията на партиите и коалициите - от 11 на 1 лв. на глас; да се въведе ли задължителното и дистанционното електронно гласуване.