Кметът на Пловдив Иван Тотев предлага заеми в различни пловдивски фейсбук групи, видя репортер на Glas.bg.

"Днес повече от 100 милиона души живеят в бедност. Всичко се обърка. Вашите проекти отнеме повече място, както очаквате. Вашите действия са паднали, са по-способни да избера добрата страна, ти, който е в нужда повече заради, това е една възможност да ви помогне във вашата финансови проблеми.
Ако се интересувате моля свържете се с:
E-mail:finansovzaem@******.com",
спами "градоначалникът" под всяка статия, която му попадне.

За по-малко от минута обаче става ясно, че става въпрос за флашив профил, който не е на истинския Иван Тотев, който грее от снимката.

Само преди няколко дни стана ясно, че измамници създали фалшив профил на кмета на Смолян Николай Мелемов във Фейсбук, предлагаха от негово име заеми и финансиране на проекти. За това тогава сигнализираха от кметството в града. Текстът в съобщението напомня нашумелите през последните седмици телефонни измами.

Схемата явно се повтаря със пловдивския кмет! Glas.bg веднага сигнализира на Иван Тотев за измамата на негов гръб. Призоваме всеки, който срещне фалшивия профил на Иван Тотев, да го докладва на фейсбук, за да бъде той по-бързо изтрит и да не пострадат пловдивчани от тази измама.