Когато се обадих на 112, Тодор нямаше нужда от спешна медицинска помощ, но когато се свлече имаше вече признаци на инфаркт. Това заяви пред Нова тв Мариян Иванов, оказал първа помощ на 18-годишното момче, което издъхна на улицата във Враца.

„Едно посинено око не е причина да извикаме Спешна помощ”, добави планинският спасител. „Когато поставих Тодор да легне, не улавях пулс - както на врата, така и на ръцете. Нямаше зачервявания, белези по тялото. Нямаше наранявания по носа, лицето и устата. Когато му вдигнах дрехите, коремът му беше мек, гърдите му бяха бели, чисти. Предадох го с дишане, в линейката са го поддържали по същия начин”, каза още Мариян и добави, че момчето е било със симптоми на инфаркт.

„Когато момчето падна, някой се затича с шише с вода. Майката каза никой да не го пипа, защото имал здравословни проблеми”, каза оше той.

Мариян добави, че един от братята, сочени за вероятни виновници за смъртта на момчето, е оказал помощ. „Десислав му отвори устата, видя, че си гълта езика”, посочи още той.