Традиционният коледен турнир по волейбол в девическото направление у нас - за Купата на Иван Николов, който винаги се провежда през месец декември в София, няма да подмине и тази година, като отново ще радва състезателки, треньори и почитатели на спорта.

Деветнадесетото издание на турнира ще се състои от 14 до 17 декември, в залата на 81 СОУ "Виктор Юго" в квартал "Младост", където се помещава първият ученически клуб "Звезди 94", който е домакин на надпреварата. Така турнирът продължава да бъде най-дълголетната надпревара във волейбола в България, като няма аналог у нас.

За втора поредна година турнирът ще бъде за девойки старша възраст (до 19 години), като е едно от най-чаканите и желани състезания. Традиционно в него, участие взимат едни от най-силните отбори, като това го превръща в барометър за моментното състояние на съставите на полусезона. Тази година в него отново се впускат осем отбора, като участие ще вземат домакините от "Звезди 94", столичните "Левски", "ЦСКА", "Локомотив 1929" и "Хектор", "Марица" (Пловдив), "Казанлък Волей" (Казанлък) и "Ботев" (Ихтиман).